Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@15:19:13 GMT

واکسن ام.آر.ان.ای ژنها را تغییر نمی دهد

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۹۰۷۵۸

واکسن ام.آر.ان.ای ژنها را تغییر نمی دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی بنیاد مصطفی(ص) آمنه الیکائی، در اولین نشست کافه علم جایزه مصطفی(ص) با موضوع «تاریخچه واکسن، اولین واکسنها و واکسنهای آینده، خرافات و تفکرات نادرست در رابطه با واکسن» گفت: با وجود همه مشکلات واکسیناسیون، همچنان دنیا ترجیح می‌دهد به سمت واکسن برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الیکائی در مورد تحت تاثیر قرار گرفتن هوش به دلیل زدن واکسن گفت: اگر بررسی کنیم که آیا نخبه‌های ایرانی در کودکی واکسن زدند یا خیر، می‌توانیم بفهمیم تزریق واکسن در هوش تاثیری دارد یا خیر. در مورد حلال واکسن‌ها نیز، حلال پایه همه اینها آب است و بعد محیط‌های نمکی برای تنظیم غلظت‌های مختلف.

وی در مورد وجود فلزات سنگین جیوه یا هر فلز دیگر در واکسن گفت: اکنون این نوع فلزات در واکسن ها وجود ندارد. در گذشته به عنوان نگهدارنده استفاده می‌شد، اما بعد از اختراع روش‌های لیوفیلیزاسیون (شامل ۳ مرحله‌ی انجماد، خشک شدن اولیه و ثانویه) دیگر کاربردی ندارد.

وی در مورد لزوم انتشار اطلاعات علمی مراحل ساخت واکسن‌های کرونای موجود در بازار گفت: این اطلاعات در مورد بسیاری واکسن‌ها از جمله واکسن اسپوتنیک و فایزر وقتی منتشر شد که واکسن‌ها عرضه شده و به جمعیت زیادی تزریق شده بودند.

این استاد دانشگاه در مورد این سوال که آیا برخی گروه‌های خونی کمتر به کرونا مبتلا می‌شوند و نباید واکسن بزنند گفت: مقاله معتبری در مورد رابطه ابتلای به نوع شدید کرونا با یکی از گروههای خونی وجود دارد؛ اما این مقاله عدم تزریق واکسن را تایید نمی‌کند زیرا عوامل زمینه‌ای دیگر بسیاری در مورد ابتلا به کرونا داریم.

وی همچنین در زمینه روند ساخت واکسن‌های کرونا در داخل کشور گفت: ایران و روسیه از واکسن‌سازهای قوی در دنیا هستند؛ هیچکس نمی‌تواند قدرت علمی و پزشکی روسیه را که از اتحاد جماهیر شوروی مانده رد کند. اما به دلیل تحریم‌های اخیر علیه ما و حتی روسیه سیستم‌ها نوسازی نشده است، بسیاری فناوری‌های بالا به ایران اصلا فروخته نمی‌شود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: بنابراین حتی اگر فرمول برخی از این واکسن‌ها را داشته باشیم نمی‌توانیم آنها را بسازیم؛ زیرا فناوری آن در کشور نیست. اما ارتباط با برخی کشورها مانند کاری که در همکاری با کوبا برای ساخت واکسن می‌شود، مفید بوده و این امر در دنیا نیز متداول است.

ام.آر.ان.ای ژن‌ها را تغییر نمی‌دهد

الیکائی در مورد این سوال که آیا واکسن‌های با فناوری ام.آر.ان.ای می‌توانند باعث تغییرات ژنتیکی شوند نیز گفت: ام.آر.ان.ای چند ویژگی دارد که مولکول کلیدی وارث به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: ام.آر.ان.ای به طور کلی وارد دی.ان.ای سلولی نمی‌شود اما ام.آر.ان.ای آنفلونزا وارد هسته می‌شود و همانجا همانندسازی می‌کند.

الیکائی افزود: احتمال اینکه روی ژن‌های نسل بعد تاثیر بگذارند بسیار بسیار بعید است.

وی در پایان تاکید کرد: واکسن‌های ام.آر.ان.ای پیشینه طولانی دارند؛ مدت‌ها بود که محققان روی تولید آنها کار می‌کردند ولی زمینه‌ مناسبی برای ورود به جمعیت انسانی پیش نیامده بود که با شیوع کرونا و ضرورت مقابله با این بیماری این زمینه پیش آمد.

کد خبر 5232068 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه الزهرا جایزه مصطفی ص واکسن شرکت دانش بنیان حاکمیت سایبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری فضایی ویروس باج افزار ایالات متحده امریکا نوآوری فیس بوک ایرانیان خارج از کشور آمازون ویروس کرونا واکسن کرونا اینترنت گوگل ام آر ان ای واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۰۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور

به گزارش جام جم آنلاین البرز،محمدحسن ابراهیمی جم در کارگاه علمی با موضوع «بیماری‌های آبله گوسفندی و آبله بزی؛ با تاکید بر روش‌های صحیح نمونه گیری، انتقال نمونه و تشخیص بیماری» که در بیست و یکمین کنگره دامپزشکی کشور برگزار شد، در ابتدا به بیماری، علائم بالینی، اهمیت بیماری و اینکه به چه علت آبله بزی و گوسفندی در زمره بیماری‌های اخطار کردنی سازمان جهانی بهداشت دام است، اشاره کرد.

وی چگونگی نحوه نمونه برداری صحیح، زمان درست نمونه برداری، نحوه انتقال به آزمایشگاه را موضوعاتی مهم عنوان کرد و افزود: زمان، تیپ و حجم نمونه مواردی است که باید به درستی رعایت شود تا نمونه سالم و با حفظ ویروس به آزمایشگاه منتقل و در شرایط صحیح در آنجا نگهداری شود.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به تکنیک‌های تشخیصی، گفت: مدیریت نمونه برداری برای رسیدن به تشخیص درست، موضوعی است که باید توسط آزمایشگاه و تکنسین به آن توجه شود.

وی با تاکید بر اینکه تکنیک‌های تشخیصی در آزمایشگاه‌های رفرانس کاملا تخصصی و متفاوت است، تصریح کرد: در آزمایشگاه‌های رفرانس از روش‌هایی تشخیصی ویژه‌ای استفاده می‌شود که دیگر آزمایشگاه‌ها قادر به انجام آن‌ها نیستند و در همین راستا، این آزمایشگاه موظف به ارائه سیاست کنترل بیماری است.

وی با تاکید بر اینکه موسسه رازی به عنوان دارنده آزمایشگاه مرجع باید در این زمینه ورود پیدا کند گفت: رازی همکار سازمان دامپزشکی به عنوان نماینده WOAH است و می‌تواند در تعیین سیاست‌های کنترل بیماری به سازمان دامپزشکی کشور کمک کند.

عضو هیئت علمی موسسه رازی جهت دهی برای تعیین استراتژی‌ها را از دیگر اهداف این مجموعه عنوان کرد.

وی همچنین به نحوه مدیریت بیماری در گله توسط کلینیسین‌ها اشاره کرد و افزود: واکسن و واکسیناسیون در استراتژی‌های کنترل، نقش بسیار مهمی دارد و واکسن‌های تولید شده در موسسه رازی نشان دهنده موفقیت در این حوزه است چراکه بر اساس مستندات در چهار سال اخیر شاهد هیچ‌گونه مشکلی در زمینه کارآیی واکسن وجود نداشت.

ابراهیمی جم ادامه داد: این نشان دهنده نقش تاثیرگذار و مهم واکسن رازی است، چرا که تنها واکسنی که برای کنترل و پیشگیری از این بیماری در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، واکسن موسسه رازی است و با وجود واکسیناسیون موفق، نیازی به واردات واکسن وجود ندارد.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به ضرورت بررسی موضوع سیاست‌های کنترل بیماری، تصریح کرد: لازم است علاوه بر واکسیناسیون منطقه و گله، از سایر روش‌های جهت پیشگیری و کنترل بیماری استفاده شود.

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • امام جمعه قم: با اجرای طرح نور انصافاً تغییر ایجاد شده
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد